Veelgestelde vragen The Justice Conference 2018

Heb je een vraag over The Justice Conference? Bekijk eerst de veelgestelde vragen hieronder.

 

Wat is The Justice Conference?

The Justice Conference (26 & 27 oktober 2018) is het grootste evenement over recht en gerechtigheid in Nederland voor iedereen die aan de slag wil met het thema gerechtigheid. Sprekers en artiesten uit binnen- en buitenland helpen je op weg in de zoektocht om allereerst je gewoontes liefdevoller en rechtvaardiger te maken. The Justice Conference een ideaal platform om kleine en grote rechtbrengers te ontmoeten. Op de conferentie vieren we de veranderingen die we al zien, leren we van goede voorbeelden uit binnen- en buitenland en moedigen we elkaar aan om in ons eigen huis en in onze eigen omgeving aan de slag te gaan. 

The Justice Conference maakt deel uit van een wereldwijde beweging. Na succesvolle edities in verschillende steden in Amerika werd de conferentie de afgelopen jaren ook al gehouden in Hong Kong, Melbourne, Kaapstad en Auckland. In 2016 was The Justice Conference voor het eerst naar Nederland.

Het belangrijkste doel van The Justice Conference is dat zoveel mogelijk mensen geïnspireerd raken en duidelijk handelingsperspectief ontvangen om hun leven en hun omgeving eerlijker en rechtvaardiger te maken. 

Hoe ziet het programma eruit en waar vindt The Justice Conference plaats?

The Justice Conference 2018 bestaat uit een pre-conference (UITVERKOCHT) op 26 oktober en een hoofdprogramma op 27 oktober. Het hoofdprogramma in de Midden-Nederland Hallen te Barneveld (Thorbeckelaan 123, 3771 ED Barneveld) biedt een keur aan (internationale) sprekers en artiesten en mogelijkheden om zelf aan de slag te gaan. De pre-conference op de Christelijke Hogeschool Ede (Oude Kerkweg 100, 6717 JS Ede) is bedoeld voor wie de diepte wil zoeken en heeft een aparte track voor voorgangers/predikanten en ondernemers. Bekijk het volledige hoofdprogramma hier.

Op 12 april maken we de eerste sprekers bekend. In de maanden daarna vertellen we steeds iets meer over het programma. De updates zijn te lezen op www.justiceconference.nl.

Hoe kom ik met het OV bij de Midden Nederland Hallen?

Als je met de trein komt, kun je het best uitstappen bij station Barneveld centrum. Vanaf dit station rijden 's ochtends en 's middags pendelbussen. Tussen 08.00 uur en 09.00 uur rijden er bussen vanaf station Barneveld centrum naar de Midden Nederland Hallen en tussen 17.30 uur en 18.30 uur rijden er bussen vanaf de Midden Nederland Hallen naar station Barneveld centrum.

Wie organiseert The Justice Conference?

The Justice Conference is een initiatief van ontwikkelingsorganisatie Tear en wordt mede mogelijk gemaakt door CompassionIJMChristenUnie24-7 Prayer NLMicha NederlandStichting PresentChristelijke Hogeschool EdeCivic Engagement AllianceEOHogeschool ViaaNew WineLight for the World, Youth for Christ en ZOA.

Waarom organiseert Tear dit event?

Tear is actief betrokken bij een wereldwijde christelijke beweging van mensen die zich niet wil neerleggen bij armoede en onrecht. Deze beweging laat zich leiden door de oproep uit de Bijbel om niets anders dan recht te doen (Micha 6 vers 8).

The Justice Conference is een onderdeel van onze bewustwordingsactiviteiten in Nederland. Als ontwikkelingsorganisatie helpen we mensen om zelf op te staan uit armoede en onrecht. We bouwen aan weerbare communities en waar nodig vullen wij aan. Ook in Nederland moedigen we mensen aan om de wereld mooier te maken, dat begint bij ons dagelijks leven en werkt wereldwijd door.

Tijdens The Justice Conference wenden we onze praktijkervaring, nationale en internationale netwerk maximaal aan. We dromen van mensen die samen nieuwe ideeën opdoen, genieten van het recht dat al zegeviert en zich aansluiten bij de grote beweging van mensen die recht brengen.

Wanneer kan ik een kaartje kopen en wat kost het?

Bezoekers kunnen een kaartje reserveren en zich aanmelden voor de nieuwsbrief via www.justiceconference.nl. Het is mogelijk een kaart te kopen voor de pre-conference op vrijdag, het hoofdprogramma op zaterdag of voor beide dagen. 

Hieronder staan de verschillende prijzen en kortingsperiodes (inclusief servicekosten): 

Wat krijg ik voor dit geld?

Tijdens het hoofdprogramma op zaterdag 27 oktober krijg je een geheel verzorgd programma met meer dan sprekers en artiesten uit binnen- en buitenland. Ook een lunch is bij de prijs inbegrepen.

Mensen die naar de pre-conference op vrijdag komen krijgen bovendien een diner aangeboden.

Is er studentenkorting?

Ja, voor studenten geldt een gereduceerd tarief van € 40,- (voor de vrijdag en zaterdag), € 22,50,- (voor de zaterdag) en € 17,50 (voor de vrijdag) .

Is er vertaling tijdens de conferentie?

Op zaterdag is er vertaling van het Engels naar het Nederlands en van het Nederlands naar het Engels. Er wordt nog gekeken of dit ook voor de vrijdag haalbaar is.

Op welke doelgroep richt The Justice Conference zich?

The Justice Conference richt zich op iedereen die wil weten hoe je rechtvaardig samenleven in praktijk kunt brengen in je eigen omgeving.

Kan ik mijn kinderen meenemen? 

Nee, het programma van The Justice Conference is gericht op mensen van 18 jaar en ouder. Er zijn geen kinderopvangfaciliteiten.

Waarom is rechtvaardigheid iets voor christenen? 

Het opmerken van een oneerlijke situatie maakt je onrustig en vraagt om actie. Dat zit diep in mensen en is in de christelijke traditie ook erkent en verder doordacht. Tijdens The Justice Conference gaan we verder in op vragen als: welke motieven hebben gelovigen om zich in te zetten voor een rechtvaardiger wereld? Wat zegt de Bijbel erover, en Jezus en de traditie, en hoe werkt dat in de praktijk?

Is The Justice Conference een eenmalig event?

Nee, Tear Nederland wil The Justice Conference elke twee jaar organiseren. De volgende editie staat gepland voor 2020.

Hoe wordt het event gefinancierd?

The Justice Conference wordt betaald uit de inkomsten van de kaartverkoop en de samenwerking met partners en sponsors.