Over The Justice Conference

The Justice Conference is een spraakmakend evenement voor iedereen die aan de slag wil met het thema gerechtigheid. Sprekers en artiesten uit binnen- en buitenland helpen je op weg om allereerst je eigen gewoontes liefdevoller en rechtvaardiger te maken. Bovendien is The Justice Conference een ideaal platform om andere kleine en grote rechtbrengers te ontmoeten. We vieren veranderingen die we al zien, leren van goede voorbeelden uit binnen- en buitenland en moedigen elkaar aan om in ons eigen huis en onze eigen omgeving aan de slag te gaan. 

De conferentie bestaat uit een hoofdprogramma (UITVERKOCHT) op 27 oktober in de Midden Nederland Hallen in Barneveld en een pre-conference (UITVERKOCHT) op 26 oktober op de CHE in Ede. 

27 oktober: het hoofdprogramma (UITVERKOCHT)

Het hoofdprogramma in Barneveld is een plenair programma dat bestaat uit vier blokken van elk vier onderdelen, waaronder TED-talks van meer dan twintig (internationale) sprekers en artiesten en een design challenge. Al je zintuigen worden aangesproken, want wie echt in beweging wil komen, moet geraakt worden in hoofd én hart én handen. Tussen de programmaonderdelen door is er genoeg tijd om met andere bezoekers in gesprek te gaan en ervaringen te delen. Het hoofprogramma start om 9.30 uur en eindigt om 17.00 uur (lunch is bij de prijs inbegrepen). Bekijk het hele programma hier.

26 oktober: pre-conference (UITVERKOCHT)

De pre-conference op vrijdagmiddag is bedoeld voor wie nog meer verdieping zoekt. Het programma stel je zelf ter plekke samen. Je kunt kiezen uit verschillende sprekers en type bijeenkomsten. In een kleinere setting bieden we je verdiepende colleges en inspirerende praktijkverhalen over sociale gerechtigheid. En mogelijkheden om je eigen vragen te stellen. Na afloop geniet je van een diner (inbegrepen in de prijs) met een verrassend muzikaal bijgerecht. 

Tijdens de pre-conference is er ook een programma voor leidinggevenden in kerken (UITVERKOCHT). Onder leiding van Jurjen ten Brinke (voorganger Hoop voor Noord) en Annemarthe Westerbeek (coördinator Micha Nederland) ontdek je wat het betekent als je met je kerk inzet voor recht en gerechtigheid.

Bekijk hier het volledige programma van pre-conference.

Thema

Het thema van The Justice Conference is dit jaar 'Love thy Neighbour'. Jezus laat ons zien wat het betekent om onze naaste lief te hebben. Bij het woord love gaat het om elkaar recht doen, hoe onverwachts en ongemakkelijk dat soms ook kan zijn. Bij de woorden thy neighbour gaat het over iedereen die je tegenkomt:  op een feestje, bij de bushalte, in de straat. 

Tijdens het evenement staat de tekst uit 1 Korintiërs 13 over de liefde centraal. Samen met (internationale) sprekers en artiesten zoek je hoe je met andere ogen naar je eigen leefwereld kunt kijken en hoe je mensen die je in het dagelijkse leven tegenkomt meer recht kan doen.

The Justice Conference maakt deel uit van een wereldwijde beweging. Tear organiseert de conferentie in partnerschap met een brede coalitie die bestaat uit Compassion, IJMChristenUnie24-7 Prayer NLMicha NederlandStichting Present, Christelijke Hogeschool EdeCivic Engagement AllianceEO, Hogeschool Viaa, New WineLight for the World, Youth for Christ en ZOA. 

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Bijvoorbeeld over waarom we The Justice Conference organiseren? Bekijk de veelgestelde vragen hier.
 

Blijf op de hoogte