Akkoord

Tear.nl maakt gebruik van cookies. Lees meer

Je gaat akkoord door deze website te gebruiken. 

Tear maakt gebruik van cookies. Lees meer

Je gaat akkoord door deze website te gebruiken. 

Over The Justice Conference

The Justice Conference is een spraakmakend evenement over gerechtigheid dat jouw invloed op onrecht vergroot. Sprekers en artiesten uit binnen- en buitenland nemen je mee in hun zoektocht om hun gewoontes liefdevoller en rechtvaardiger te maken. Bovendien is The Justice Conference een ideaal platform om ander rechtbrengers te ontmoeten. We vieren veranderingen die we al zien, leren van goede voorbeelden uit binnen- en buitenland en moedigen elkaar aan om in ons eigen huis en onze eigen omgeving aan de slag te gaan. 

De conferentie bestaat uit een hoofdprogramma op 27 oktober in de Midden-Nederland Hallen in Barneveld en een pre-conference op 26 oktober op de CHE in Ede. De pre-conference is bedoeld voor wie de diepte wil zoeken en heeft een aparte track voor voorgangers/predikanten en voor ondernemers.
 

Thema

Het thema van The Justice Conference is dit jaar 'Love thy Neighbour'. Jezus laat ons zien wat het betekent om onze naaste lief te hebben. Bij het woord love gaat het om elkaar recht doen, hoe onverwachts en ongemakkelijk dat soms ook kan zijn. Bij de woorden thy neighbour gaat het over iedereen die je tegenkomt:  op een feestje, bij de bushalte, in de straat. 

Tijdens het evenement staat de tekst uit 1 Korintiërs 13 over de liefde centraal. Samen met (internationale) sprekers en artiesten zoek je hoe je met andere ogen naar je eigen leefwereld kunt kijken en hoe je mensen die je in het dagelijkse leven tegenkomt meer recht kan doen.

Het programma bestaat uit vier blokken van elk vier onderdelen, waaronder TED-talks, optredens en een design challenge. Daarnaast is er tussen de programmaonderdelen door genoeg tijd om met andere bezoekers in gesprek te gaan en ervaringen te delen.
 

The Justice Conference is een initiatief van ontwikkelingsorganisatie Tear en wordt mede mogelijk gemaakt door Compassion, IJM, CHEChristenUnie, Civic Engagement AllianceEOMicha Nederland, Stichting OpwekkingStichting Present en 24-7 Prayer NL. 

Heb je een vraag? Bijvoorbeeld over waarom we The Justice Conference organiseren? Bekijk de veelgestelde vragen hier.
 

Blijf op de hoogte