Dagprogramma voor leidinggevenden kerken

De pre-conference op 26 oktober biedt een verdiepend programma voor leidinggevenden binnen kerken die aan de slag willen met recht en gerechtigheid (UITVERKOCHT). 

We gaan op zoek naar de relevantie die jouw kerk heeft voor de omgeving. Hoe kun je, in een tijd van ontkerkelijking, het kwade overwinnen door het goede? Daarbij zoeken we naar de juiste balans tussen activisme en haalbaarheid. En denken we uiteraard samen na over de vraag wát het Koninkrijk van God (waar we om bidden in het Onze Vader) nu precies is.

Ronald Westerbeek (New Wine) neemt ons theologisch mee in die vraag. Vervolgens gaan we op werkbezoek bij de mensen van Kenhem (Ede) en/of het werk van straatpastor Max Paans. We bevragen hen op hun motivatie en de principes die ten grondslag liggen aan hun werk.

Als we terugkomen op de Hogeschool is er tijd voor reflectie. Dat doen we onder andere door Myrto Theocharous aan het woord te laten. Aan deze Griekse theologe hebben we gevraagd om in te gaan op de vraag hoe je als theoloog nu maximaal praktisch aan de slag kunt, terwijl je mogelijk vooral geleerd hebt goed te preken en te exegetiseren.

We gaan in kleine groepen aan de slag, waarbij jouw persoonlijke situatie het uitgangspunt is. Vervolgens deelt de oprichter van The Justice Conference, Kyn Wytsma, met ons de pijnpunten van het werk in het Koninkrijk.  We sluiten de middag af met best practises, waarbij we je hopen te inspireren om je naaste lief te hebben in jouw omgeving en vanuit de gemeente waar jij leiding geeft of meewerkt.

Al met al belooft het een interactief, inspannend en inspirerend programma te worden. We sluiten af met een diner (inbegrepen bij de prijs) met een verrassend muzikaal bijgerecht. 

Praktische informatie

  • Locatie: Christelijke Hogeschool Ede, Oude Kerkweg 100, 6717 JS Ede.
  • Tijd: 12.30 - 20.00 uur 
  • Diner met muziek bij prijs inbegrepen
  • Aanmelden is niet meer mogelijk. Dit programma is UITVERKOCHT.
  • Hosts: Jurjen ten Brinke (voorganger Hoop voor Noord en ambassadeur van Tear) en Annemarthe Westerbeek (coördinator Micha Nederland)
 

Reserveer tickets