Sprekers & artiesten

Tijdens The Justice Week nemen deze sprekers je elke dag mee in het onderwerp van de dag. Bekijk het programma hier. Deze pagina wordt regelmatig aangevuld met nieuwe sprekers.

Sprekers

Anne Zaki

Anne Zaki is assistent-docent aan het Evangelical Theological Seminary in Caïro, Egypte. Ze combineert haar geloof met haar passie voor sociale rechtvaardigheid, het begeleiden van jongeren en het creëren van nieuwe bedieningen. Momenteel geeft ze studenten les over prediking, aanbidding, spirituele vorming, psychologie en communicatie.

Krish Kandiah

Het is de passie van Dr. Krish Kandiah om een verschil te maken voor de meest kwetsbaren in de samenleving. Hij is onder meer ambassadeur van Tearfund UK, heeft dertien boeken geschreven en is oprichter en directeur van de liefdadigheidsorganisatie Home for Good.                                  

Sander Heijne

Sander Heijne is onderzoeksjournalist en historicus. Hij werkte jaren op de economieredactie van de Volkskrant en schreef over marktwerking in de publieke sector voor De Correspondent. Ook schreef hij samen met Hendrik Noten het boek Fantoomgroei over waarom we steeds harder werken voor steeds minder.

Daniëlle Hirsch

Daniëlle Hirsch is econome en gespecialiseerd in internationale economische relaties, milieu- en ontwikkelingseconomie. Sinds 2008 is ze directeur van Stiching Both ENDS, een organisatie die de internationale milieubeweging versterkt. Naast haar leidinggevende taken richt ze zich op beleidsbeïnvloeding rondom internationale financiële stromen, water en klimaat

Joris Postema

Joris Postema is filmregisseur en maakte onder meer de documentaire Stop Filming Us over Congo, waarmee hij in 2020 de Dutch Movies Matter Award won. In zijn documentaires graaft Joris naar verhalen die verborgen liggen onder de oppervlakte.

Tineke Ceelen

Tineke Ceelen is sinds 2003 directeur van Stichting Vluchteling. Hiervoor werkte ze onder andere in opdracht van het Nederlandse Rode Kruis in Tibet en woonde en werkte ze drie jaar in Kameroen als regionaal coördinator voor de hulporganisatie SNV.

CB Samuel

De Indiase CB Samuel roept kerken wereldwijd op om te strijden tegen armoede. Als theoloog is hij voorvechter van Integral Mission en gepassioneerd pleitbezorger voor mensen die leven in armoede.

Gert-Jan Segers

Gert-Jan Segers is sinds 2012 Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie en sinds 2015 fractievoorzitter en politiek leider van deze partij. Hij zet zich onder andere in op het gebied van prostitutiebeleid en de bestrijding van mensenhandel.

Edwin Hamelink 

Edwin Hamelink is teamleider van 24-7 Prayer Nederland.  Tijdens The Justice Week verzorgt hij van maandag tot en met donderdag tussen 7.30 uur en 8.00 uur een interactieve gebedsviering van 30 minuten.

Don Ceder  

Don Ceder groeide op in Amsterdam-Zuidoost. Op zijn vijfentwintigste opende hij zijn advocatenkantoor Ceder Advocatuur. Hij is door zakenblad Forbes geselecteerd voor de '30 under 30 Europe'-lijst vanwege zijn innovatieve inzet op het gebied van schulden. Naast advocaat is Don Sinds 2018 fractievoorzitter van de ChristenUnie in Amsterdam. 

Rikko Voorberg

Rikko Voorberg is theoloog, theatermaker, schrijver en columnist. Ook is Rikko initiatiefnemer van ‘We gaan ze halen’.  

Tony Rinaudo  

Tony staat bekend als ‘The forest maker’, vanwege de herbebossing van meer dan zes miljoen hectare land. Hij wordt algemeen erkend vanwege zijn eenvoudige, goedkope, schaalbare herbebossingsmethode die bekend staan als FMNR (Farmer-Managed Natural Regeneration). Een van de belangrijkste onderscheidingen die Tony en FMNR onlangs hebben ontvangen, is de Right Livelihood Award 2018 voor het op grote schaal demonstreren hoe droge gebieden kunnen worden vergroend tegen minimale kosten, waardoor het levensonderhoud van miljoenen mensen wordt verbeterd. 

Caroly Houmes

Caroly Houmes specialiseerde zich tijdens haar master 'International & European human rights law' in de problematiek van mensenhandel en kindersekstoerisme. Ze is directeur van IJM Nederland. Dit geeft haar de kans om voor onderdrukten op te komen, waar ze enorm de noodzaak van heeft gezien.

Jan Wolsheimer 

Jan Wolsheimer was dertien jaar lang voorganger van een evangelische gemeente en is sinds eind 2018 directeur van MissieNederland. Jan houdt zich bezig met thema’s als gerechtigheid en de kerk als lichaam van Christus. Hij blogt hierover op Lazarus en zijn eigen blog. 

Jan Pieter Mostert 

Jan Pieter Mostert is directeur van stichting Gave. Hij verlangt ernaar dat vluchtelingen in Nederland door christenen worden gezien en geliefd. Daarnaast vindt hij dat de kerk alleen maar kerk is als zij een beweging vormt die gericht is op het brengen van hoop en herstel in de wereld, vooral op plaatsen waar geen hoop meer is. Vanuit die visie werkte hij eerder met verstandelijk beperkten en in de palliatieve zorg.

Heleen Baan  

Nieuwkomers moeten niet alleen een huis krijgen in Nederland, maar ook een thuis. Het is Heleens passie om met jonge gevluchte meiden op te trekken en een grote zus voor hen te zijn. Naast haar vrijwilligerswerk onder vluchtelingen, is ze ook leerkracht in het basisonderwijs.  

Bethlehem Alema  

Bethlehem is vijf jaar geleden als zestienjarig meisje gevlucht vanuit Eritrea. Vanaf Libië heeft ze de oversteek naar Europa gemaakt, waar ze uiteindelijk in Nederland terechtkwam. Inmiddels woont ze op zichzelf, doet ze een opleiding tot verpleegkundige en doet ze volop mee in het drukke Nederlandse leven.  

Richmond Wandera 

Richmond heeft een unieke kijk op het leven, geloof en leiderschap. Hij is de voorganger van de New Life Baptist Church in Kampala en traint voorgangers over heel Oost-Afrika. Hij is getrouwd met Rosette en de kerk waar hij nu voorganger van is, is dezelfde kerk waar hij als kind het Compassion-programma heeft gevolgd. Als kind is Richmond opgegroeid in de Naguru-sloppenwijk van Kampala, Uganda.  

Tiemen Westerduin 

'Ik ben geraakt door God over het leed in deze wereld en Zijn hart voor de armen.' Tiemen is relatiemanager bij Compassion, maar ook spreker en inspirator. Zijn passievolle boodschap zet mensen in beweging. Tiemen spreekt al jaren in kerken en op conferenties, zoals Opwekking en de EO-Jongerendag. 

Artiesten

Matthijn Buwalda 

Matthijn Buwalda is liedjesschrijver en zanger. Hij heeft sinds 2006 verschillende cd's uitgebracht en door heel Nederland concerten en voorstellingen gegeven.  

Pearl Jozefzoon 

Pearl Jozefzoon is zangeres en songwriter. Ze startte haar muzikale carrière in de kerk. Pearl studeerde aan het conservatorium, deed mee aan diverse (theater)shows en werd tweede bij de eerste editie van The Voice of Holland. Pearl treedt inmiddels op door het hele land, geeft zangles en dirigeert twee gospelkoren.

Micah Bournes 

Micah Bournes maakt muziek en poëzie. Daarnaast spreekt en doceert hij over creatief schrijven, het nastreven van gerechtigheid en de weg van Jezus. 

En muzikale bijdrages van Bas Gankema, Jorginho Paunussa, Joel Slagtand, Chris den Dulk, Leonien Koster en Daniel van der Molen!