Akkoord

Tear.nl maakt gebruik van cookies. Lees meer

Je gaat akkoord door deze website te gebruiken. 

Tear maakt gebruik van cookies. Lees meer

Je gaat akkoord door deze website te gebruiken. 

Bisschop Zac: 'Geef je kleine ambities op. God rekent op je'

Verhaal | 12-10-2016The Justice Conference

“Het evangelie vraagt mij gepassioneerd te zijn om levens te zien veranderen,” vertelt Zac Niringiye. De oud-bisschop van de Anglicaanse kerk is al jaren werkzaam in de Oegandese hoofdstad Kampala en diende ook een tijd in het Verenigd Koninkrijk. In zijn land Oeganda strijdt hij nu tegen corruptie door de overheid.

Het koninkrijk van God draait om recht, vrede en vreugde

Recht, vrede en vreugde

“God roept ons in het bijbelboek Micha om 'recht te doen, trouw te betrachten en nederig de weg te gaan van onze God' (Micha 6 vers 8). Het koninkrijk van God draait om recht, vrede en vreugde in de Heilige Geest.

Als je vreugde wil hebben, moet je die vreugde met anderen kunnen delen. Waar dan ook ter wereld. Dat is wat onze levens zou moeten definiëren.

Sommige christenen besteden heel veel tijd aan zingen voor God en bidden, maar zijn niet begaan met het onrecht in deze wereld. De bijbel zegt dat we een stem moeten zijn voor hen die geen stem hebben. Dat betekent niet dat we vóór hen moeten spreken, maar dat we hen de kans geven om zelf te spreken. Maar dat alleen is niet genoeg.”

 

Kerken moeten de straten opgaan.

Kerken moeten actief recht brengen

"Kerken moeten profetische daden stellen en dat betekent vaak dat ze actief moeten worden om recht te brengen. De straat opgaan, en degenen die kwaad doen, vertellen dat ze moeten stoppen. Maar ook duidelijk maken wat de wil van de Heer is en wat er moet gebeuren.

Kerken moeten betrokken zijn bij het bedenken van alternatieve manieren om mensen genoeg eten te geven. Zij moeten voorstellen bedenken om de situatie in hun land te verbeteren en dit voorleggen aan de bestuurders."

 

Muren breken, bruggen bouwen

“Europa bouwt steeds meer muren en grenzen. Het is tegenwoordig heel moeilijk voor een Afrikaan of Aziaat om Europa binnen te komen.

Maar Gods koninkrijk gaat juist om het breken van muren en om het bouwen van bruggen. De kerk zou een bruggenbouwer moeten zijn en daar zou ook ons leven om moeten draaien.

Jezus zei tegen zijn discipelen: 'Zoek eerst het koninkrijk van God.' Het zoeken van recht, vrede en vreugde is geen menselijk project, maar het is Gods missie en het werk van de Heilige Geest.

Waar recht en vrede is, daar is blijdschap. Mensen die in recht en vrede dienen, hebben vreugde die niet uit te drukken is in woorden. Dat komt doordat zij iets doen dat God blij maakt.

Geef je kleine ambities op. God rekent op je. Niet omdat jij het kunt, maar omdat hij het kan door jou heen.”

Foto: Evangelische Omroep

Jurjen ten Brinke: 'Getuigen is een levensstijl'

Verhaal | 26-10-2016 | The Justice Conference
Jurjen ten Brinke is in 2006 als kerkplanter begonnen in Amsterdam-Noord, waar de multiculturele gemeente Hoop voor Noord is ontstaan. Hoop voor Noord kenmerkt zich door diverse...
Tear-directeur Marco van der Graaf

Marco van der Graaf: ‘We zetten recht opnieuw op de kaart’

Verhaal | 18-10-2016 | The Justice Conference
Tear-directeur Marco van der Graaf vertelt over The Justice Conference en over wat Tear een hoopvolle en optimistische organisatie maakt.
Foto: McKlin

Bisschop Zac: 'Geef je kleine ambities op. God rekent op je'

Verhaal | 12-10-2016 | The Justice Conference
“Het evangelie vraagt mij gepassioneerd te zijn om levens te zien veranderen,” vertelt Zac Niringiye. De bisschop is al ruim 7 jaar werkzaam in de Oegandese hoofdstad Kampala en...
Shane Claiborne

Shane Claiborne: 'Als onrecht ons echt raakt, kennen we de slachtoffers bij naam'

Verhaal | 20-09-2016 | The Justice Conference
Shane Claiborne is voorman van de neomonastieke beweging, die de oude kloostertraditie vernieuwt. Hij richtte een woongroep op middenin een probleemwijk in Philadelphia en leefde...

Simone Kennedy: ‘Ik wil mensen hun rechten en waardigheid teruggeven’

Verhaal | 14-09-2016 | The Justice Conference
De fractievoorzitter van de ChristenUnie in Amersfoort is spreker op The Justice Conference.

George Saad: 'Ons hart voor recht bracht ons verder dan onze eigen mogelijkheden'

Verhaal | 07-09-2016 | The Justice Conference
Toen Syrische en Irakese vluchtelingen kwamen, besloot de Libanese voorganger hen te verwelkomen

Justice Conference promo

The Justice Conference: opstaan voor recht

Er zijn van die momenten waar je van op je stoel gaat wiebelen. Een oneerlijke situatie die je opmerkt, die je onrustig maakt en die om actie vraagt. Of ideeën van anderen die zo inspirerend zijn, dat je gelijk met ze mee wilt doen. 

Maak tijdens The Justice Conference kennis met grote én kleine helden.

 

Ga naar www.thejusticeconference.nl »