Akkoord

Tear.nl maakt gebruik van cookies. Lees meer

Je gaat akkoord door deze website te gebruiken. 

Tear maakt gebruik van cookies. Lees meer

Je gaat akkoord door deze website te gebruiken. 

Goot500 bundelt weldoeners wereldwijd

Persbericht | 24-10-2016Frank van der Velde

“Toen we met de redactie de honderden nominaties voor deze nieuwe editie van de Goot500 doorspitten, ging de wereld er net iets anders uitzien”, zegt Marco van der Straten, hoofdredacteur van de Goot 500, naar aanleiding van de presentatie van de nieuwe editie van het magazine. “Alsof de rauwe werkelijkheid van het Journaal voor even veranderde in niets meer dan een vaag decor.”

Recht doen is een feest

De Goot500 presenteert een namenlijst van mensen die op een andere manier rijk zijn. De lijst staat symbool voor de ontelbare mensen die elk op hun manier proberen de wereld te verbeteren. Kleine of grote initiatieven, dichtbij of ver weg, in stilte of met bombarie.

Het nieuws van alledag raakt voor even op de achtergrond bij het doornemen van de Goot500. Simpelweg omdat mensen in het zonnetje worden gezet die ervoor kiezen ergens de slingers op te hangen. Want recht doen, dat is een feest. Het doel van het magazine is om mensen te inspireren nummer 501 te worden.

Je kunt de Goot500 gratis bij ons bestellen. De leden en donateurs van de EO en Tear ontvangen het magazine donderdag 27 oktober thuis.

 

Wil je een voorproefje van de Goot500? Lees het verhaal 'Woede is een teken van hoop' van Rikko Voorberg

Onze directeur Marco van der Graaf vertelde bij Family7 over het blad.

De Goot500 is een initiatief van Tear en EO.