Akkoord

Tear.nl maakt gebruik van cookies. Lees meer

Je gaat akkoord door deze website te gebruiken. 

Tear maakt gebruik van cookies. Lees meer

Je gaat akkoord door deze website te gebruiken. 

Jurjen ten Brinke: 'Getuigen is een levensstijl'

Verhaal | 26-10-2016The Justice Conference

Jurjen ten Brinke is in 2006 als kerkplanter begonnen in Amsterdam-Noord, waar de multiculturele gemeente Hoop voor Noord is ontstaan. Hoop voor Noord kenmerkt zich door diverse taalgroepen én werk in diverse buurten in Amsterdam-Noord. Tijdens de Pre-conference leidt Jurjen samen met zijn neef Arjen de voorgangerstrack

Wat betekent recht voor jou?

Recht betekent voor mij dat het leven en heel de aarde weer zo is, zoals God het heeft bedoeld. Ik besef dat dit door de zondeval niet meer zo is, en zolang Jezus niet teruggekomen is, het ook niet zo zal worden.

Recht betekent dat het weer zo is, zoals God het heeft bedoeld

Maar de komst van het Koninkrijk (waar recht geschiedt) krijgt al sinds Jezus’ eerste komst op aarde handen en voeten en wij mogen dat vormgeven. Op ons eigen plekje en in Gods kracht.

 

Waarover gaat de voorgangerstrack?

Over wat de term ‘het Koninkrijk van God’ in de Bijbel nu precies betekent. Over hoe Jezus met de gebrokenheid en het lijden omging. Over het brengen van recht en gerechtigheid. En ook over het bestrijden van armoede in de wereld ver weg én de wereld vlakbij, in de buurten, dorpen en steden waar wij wonen.

 

Waar komt jullie inspiratie voor het programma vandaan?

We willen hun verhaal graag verder brengen

Uit de praktijk van ons werk, waar we zien wat een zegen het is om op te trekken met mensen die naar Gods beeld gemaakt zijn, maar die het door omstandigheden (nog) niet gemaakt hebben in deze wereld. We leren van hen.

En voelen ons bevoorrecht om met hen op zoek te gaan naar gerechtigheid. Dan gaat het zowel om verzoening van je zonden als om je hele levensinvulling op deze aarde.

In woord en daad getuigen door ‘gewone’ dingen

De sprekers van de voorgangerstrack zijn zijn mensen die ons geïnspireerd hebben. We willen hun verhaal graag verder brengen naar onze collega’s.

Waarom zie je uit naar de voorgangerstrack?

Omdat ik geloof dat het een momentum kan zijn waarvan de deelnemers, inclusief ikzelf, na afloop zeggen: “Yes! In Gods kracht - met dat wat Hij ons gegeven heeft - gaan we aan de slag. Afhankelijk van God, verlangend naar veel van Hem.”

 

Wat hoop je dat voorgangers in Nederland na The Justice Conference veranderen op het gebied van recht?

Ik hoop dat ze zich zullen realiseren dat er ver weg én dichtbij allerlei mogelijkheden voordoen waar je als kerk (en dus ook als voorganger) het verschil kunt maken. Waar je hoop kunt bieden in wanhoop, waar je rust kunt brengen op plaatsen van onrust en waar vrede van God ervaren wordt in plaats van ‘het doorrennen in ons systeem’.

Ik hoop dat voorgangers de ‘gewone’ dingen van het leven zullen aangrijpen als plek om het Evangelie, in daden en met woorden, te verkondigen. Getuigen is een levensstijl en geen activiteit.

Foto: Evangelische Omroep

Jurjen ten Brinke: 'Getuigen is een levensstijl'

Verhaal | 26-10-2016 | The Justice Conference
Jurjen ten Brinke is in 2006 als kerkplanter begonnen in Amsterdam-Noord, waar de multiculturele gemeente Hoop voor Noord is ontstaan. Hoop voor Noord kenmerkt zich door diverse...
Tear-directeur Marco van der Graaf

Marco van der Graaf: ‘We zetten recht opnieuw op de kaart’

Verhaal | 18-10-2016 | The Justice Conference
Tear-directeur Marco van der Graaf vertelt over The Justice Conference en over wat Tear een hoopvolle en optimistische organisatie maakt.
Foto: McKlin

Bisschop Zac: 'Geef je kleine ambities op. God rekent op je'

Verhaal | 12-10-2016 | The Justice Conference
“Het evangelie vraagt mij gepassioneerd te zijn om levens te zien veranderen,” vertelt Zac Niringiye. De bisschop is al ruim 7 jaar werkzaam in de Oegandese hoofdstad Kampala en...
Shane Claiborne

Shane Claiborne: 'Als onrecht ons echt raakt, kennen we de slachtoffers bij naam'

Verhaal | 20-09-2016 | The Justice Conference
Shane Claiborne is voorman van de neomonastieke beweging, die de oude kloostertraditie vernieuwt. Hij richtte een woongroep op middenin een probleemwijk in Philadelphia en leefde...

Simone Kennedy: ‘Ik wil mensen hun rechten en waardigheid teruggeven’

Verhaal | 14-09-2016 | The Justice Conference
De fractievoorzitter van de ChristenUnie in Amersfoort is spreker op The Justice Conference.

George Saad: 'Ons hart voor recht bracht ons verder dan onze eigen mogelijkheden'

Verhaal | 07-09-2016 | The Justice Conference
Toen Syrische en Irakese vluchtelingen kwamen, besloot de Libanese voorganger hen te verwelkomen

Justice Conference promo

The Justice Conference: opstaan voor recht

Er zijn van die momenten waar je van op je stoel gaat wiebelen. Een oneerlijke situatie die je opmerkt, die je onrustig maakt en die om actie vraagt. Of ideeën van anderen die zo inspirerend zijn, dat je gelijk met ze mee wilt doen.